Choose language
nl us

Dagtochten Sengerema

Dagtochten in en rond Sengerema

Wil je het platteland van Tanzania ontdekken dan heeft Nuacas leuke dagtochten samengesteld waarbij je op een uitdagende manier het leven van de Tanzanianen kan leren kennen. We nemen je mee op een tocht waarbij je de verschillende aspecten van het leven hier tegenkomt. Je wordt uitgenodigd om actief deel te nemen aan de verschillende activiteiten die Nuacas samen met de Tanzanianen voor je hebben samengesteld.

Wandeltocht door de heuvels van Sengerema dorp

Een bekende wandeling die ook wel “de zevenheuvelen tocht“ wordt genoemd. Hier maak je kennis met verschillende leefstijlen en zie je hoe mensen hun bestaan vorm geven. Daarnaast zijn er mooie uitzichtpunten om te genieten van de natuur.

Prijsindicatie: € 15,- pp

Fietstocht door de dorpen van de gemeente Sengerema

Veel mensen hebben een fiets die wordt gebruikt om handelswaar van dorp naar dorp te brengen. We fietsen met ze mee om te zien waar bijvoorbeeld de melk vandaan komt. Je ziet hoe mensen op het platteland in de kleine dorpen leven van zelfvoorzienende landbouw.

Prijsindicatie: € 25,- pp

Picknick aan het Victoria meer

Na een autorit naar het dorp Nyamatongo parkeren we de auto om vervolgens te voet verder te gaan naar het meer. Hier aangekomen kunnen we genieten van het prachtige uitzicht over het meer en de volledige rust. We krijgen de kans om even volledig te ontspannen. Hier vinden we een plek voor de picknick. Voor de liefhebber kunnen we na de lunch een wandeling maken, maar men kan ook kiezen voor ontspanning.

Prijsindicatie: € 25,- pp

Bezoek aan 'dagaa visserij' in Kijiweni

Met de auto duurt het ongeveer 2 uren. Indrukwekkend zijn de miljoenen dagaa (soort sardientjes van circa 3 cm) die per dag worden gevangen en gedroogd worden in de zon. Samen met de nijlbaars is dagaa hier de belangrijkste bron van inkomen. Allemaal voor binnenlands gebruik. Verwacht daarbij overigens geen visverwerkingsfabrieken maar meer kleurrijke stranden met vrouwen die in groepjes de vis drogen op de stranden van het Victoriameer.

Prijsindicatie: € 20,-

Chitandere Island

We gaan naar Chitandere Island. Dit is een klein eiland aan de zuidkust van het Victoria meer. Daar gaan we er een prachtige wandeling maken. We varen erheen met een roeiboot die geschikt is voor 6 personen heen. En het is niet noodzakelijk maar wel prettig als je ook mee roeit.

Tijdens onze wandeling kom je langs een paar kleine huizen met erfjes. De mensen zijn heel vriendelijk en meestal willen ze je ook graag uitnodigen om iets te komen eten. En dat gaat natuurlijk niet, anders zou het te lang duren voor we bij de “Wonderfull stone” komen. Het ligt in een bosje waar niet gekapt mag worden en de lokale mensen gaan er met ontzag en enigszins mysterieus mee om. En je begrijpt dat we niet alle geheimen rond de steen gaan verklappen behalve dan dat het de bedoeling is dat je deze steen optilt!

Met één familie hebben we afgesproken dat ze vis en ugali voor ons gaan maken. Verwacht daarbij geen ijstaart als toetje maar wel heel lekker lokaal eten. We gaan door met onze wandeling, zien verschillende vogels en plantensoorten. Ondertussen worden we op een afstandje in de gaten gehouden door de kinderen. Verder komen we ook bij een klein schooltje waar nog steeds aan gebouwd wordt. De noodzaak voor een school was er nooit de kinderen van het eiland gingen altijd naar het vaste land. Totd op een dag een te volle boot met 19  kinderen in slecht weer omsloeg. Het drama was voor de eilanders niet te overzien. En je kunt je voorstellen wat voor impact dat heeft gehad op een bevolking van 100 mensen. Naast de mooie dingen die Nuacas je kan laten zien, hebben wij ook oog voor deze gebeurtenissen. Dat maakt ons soort reizen meer compleet.

Prijsindicatie: € 35,-

Bezoeken van lokale en traditionele ambachten

Je ziet hoe een kleine ondernemer kruiken en vazen maakt zoals dat al eeuwen gebeurt. Als in een film wordt je meegenomen in de kunsten van het pottenbakken. Een vrouw die haar vak verstaat, laat zien hoe deze “traditionele koelkasten” of kruiken gemaakt worden. We bezoeken ook een man die op dezelfde manier traditioneel “koeienstoeltjes” en trommels maakt.

Prijsindicatie: € 15,-

Kortom, karibu sana Sengerema!

Meer weten? Neem contact met ons op!

VRIJWILLIGERSWERK EN MEER ...

Combineer je reis met vrijwilligerswerk in noordwest Tanzania.
Actief bezig zijn in een Tanzaniaans dorp
Ontdek het plattelandsleven bij het Victoria meer!

Ervaar Tanzania van binnenuit

We kennen allemaal Africa van verhalen over natuur en safari’s. Deze aspecten aan Africa zijn prachtig en het bezoeken waard, maar er is een andere kant. Kom met Nuacas naar Sengerema en beleef Africa van binnenuit: ontmoet de mensen en maak kennis met de cultuur, gerechten en gebruiken…

Contact us

Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)
+255 763 779 544 (TZ)
+31 623 747 767 (NL)

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief