Choose language
nl us

Cultuur-natuur-zon en zee

Cultuur-natuur-zon en zee

Een reis die zo is samengesteld dat je niet alleen de highlights meemaakt. Maar ook een goede balans heeft tussen hoe Tanzanianen leven en de prachtige natuur waarin dat gebeurt. Een gevarieerd reisplan met voldoende in- en ontspanning. En als het je te veel wordt passen we de dagen gemakkelijk aan. De lodges en hotels kunnen variëren en worden daarom (nog) niet genoemd.

Dag 1

Na aankomst op de internationale luchthaven van Mwanza, Tanzania, wordt je verwelkomt door Nuacas! Vervolgens rijden we naar de veerboot in Kikongo voor de oversteek naar Sengerema.

Dag 2

De volgende dag beginnen we rustig om te wennen aan de omgeving. We gaan gezamenlijk boodschappen doen op de markt en maken zo kennis met het dorp.

Dag 3

Tijdens de derde dag  gaan we picknicken op een bijzonder mooie plek aan het Victoria meer in Nyamatongo. Het is een uurtje rijden over zandwegen en het laatste stuk gaan we lopen. Na de picknick gaan we naar een dorpje om de dagaa (sardines) drogerij te bezoeken. Hier gaan we ook vis kopen om ’s avonds te gebruiken in de maaltijd.

Dag 4

Vandaag ontdekken we Sengerema en omgeving op de fiets. Na een mooie tocht door bossen en rijstvelden, stoppen we bij mama Jenny,  om bij haar thuis te koken en te eten.   ’s Avonds gaan we wat drinken bij motel Vianta.

Dag 5

We gaan naar het eiland Chitandele, met een boot een half uurtje roeien en komen dan aan op een klein eilandje in het Victoria meer. Hier bezoeken we de lokale bewoners en ontdekken het mysterie van de “wonderful stone”. ’s Middags doen we een bbq. Tijdens de terugtocht in de boot kunnen we de tijd nemen om zelf een vis te vangen als je dat tenminste leuk vindt.

Dag 6

Op deze laatste dag in Sengerema gaan we de zeven heuvelentocht lopen. Een prachtige tocht met mooie uitzichtpunten. Als afsluiting eten we pannenkoeken (dit in de traditie van broeder Dyonisius).

Dag 7

We gaan terug naar Mwanza en verblijven een nacht in een luxe hotel met een heerlijk zwembad. We bezoeken o.a  het Sukuma museum en de Bismarck Rock, het symbool van Mwanza (Rock City).

Dag 8

Vanaf hier neemt Shrike Safaris jouw reisbegeleiding over. Nuacas werkt samen met Shrike Safaris. Onze goede partner van Tanzaniaanse afkomst! https://www.shrikesafaris.org/

Om 8.15 uur haalt een safarigids van Shrike Safaris je op bij het hotel en rijd je in ongeveer twee en half uur naar het wereldberoemde Serengeti National Park voor je eerste safari in het westelijke Savannah-bos.

Je overnacht in een goede lodge in de westelijke corridor van het Serengeti National Park.

Dag 9

Breng een hele dag door met het verkennen van de schoonheid van het Serengeti National park - dompel jezelf onder in de NATUUR!

Serengeti is misschien wel het meest adembenemende nationale park van Afrika. Het is de thuisbasis van miljoenen grote zoogdieren, waaronder de zogenaamde Big 5: olifant, leeuw, buffel, luipaard en de zelden geziene zwarte neushoorn. Er zijn meer dan 500 soorten vogels in het gebied geregistreerd, roofvogels, gieren, tortelduifjes, kraanvogels, Bateleur en wevers. De Nijl krokodillen, de grootste krokodillen liggen op de loer in Grumet River Serengeti.

Je overnacht in een klein kamp met safaritenten.

Dag 10

Na een vroeg ontbijt in het kamp rijden we naar Ngorogoro National Park. Hier gaan we de wilde dieren in de krater bekijken.

De Ngorongoro-krater biedt onderdak aan meer dan 30.000 beschermde dieren. Bekend om zijn spectaculaire schoonheid en uitstekende gameviewing. Het is een echt unieke en intense romantische safaribestemming in Afrika. De Ngorongoro-krater, ooit een gigantische vulkaan, is de grootste intacte caldeira ter wereld. Zwarte neushoorns worden beschermd binnen de rand, reusachtige olifanten dwalen door de bossen, leeuwen met zwarte manen besluipen de graslanden en flamingo’s geven de ideale romantische safari.

We verblijven vanacht in een lodge net buiten het park.

Dag 11

Na het ontbijt vertrekken we over de Maasai-steppe naar het Tarangire National Park. We gaan op zoek naar enorme kuddes olifanten, zebra's, een leeuwin die haar prooi besluipt, speelse bavianen in baobabbomen en nog veel meer.

We slapen vanacht in een lodge in het Tarangire National Park.

Dag 12

Direct na het ontbijt spenderen we nog een halve dag in het Tarangire National park. Vroeg in de middag rijden we naar de stad Arusha waar je overnacht in een luxe Lodge.

Dag 13

Vandaag is er gelegenheid om te leren hoe de Tanzanianen leven. Je kunt kiezen voor een rondleiding maken naar een koffieboerderij en mountainbiken rond mount Meru .

Dag 14

Vertrek van Kilimanjaro Airport naar Stone Town Zanzibar. Hier verblijf je in een hotel in de oude binnenstad, de binnenstad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Een wandeling is de enige manier om de stad echt te ervaren. Een stad die tegenwoordig nog net zo lijkt te bestaan als in de jaren dat Zanzibar, het eiland van de specerijen, een groot handelscentrum was. Wereldwijd bekend om zijn kruiden, hout en slaven. De markt is levendig met verkopers die hun exotische waren aanprijzen in een veelvoud van talen. Terwijl je weggaat van de rumoerige markt, worden de kronkelende straatjes sereen en mysterieus, met hun witgekalkte huizen en sierlijk bewerkte houten deuren en balkons bezet met koper.

Dag 15

De ochtend begint met een uitgebreid ontbijt terwijl je over de Indische Oceaan naar de eindeloze horizon staart.  Vandaag bezoek je het Zanzibar Museum en het oude fort. Na de lunch gaan we door met het verkennen van de plantages aan de rand van de stad, waar kaneel, kardamon en sterke, smaakvolle Arabische koffie worden verbouwd. En natuurlijk zien we de kruidnagelen, het goud van Zanzibar.

Dag 16

Na het ontbijt laten we Stonetown achter ons en ga je naar een lodge aan het strand. Je laatste dagen in Tanzania geniet je van de rust aan de Indische Oceaan. Je hebt de mogelijkheid om te gaan snorkelen of een bezoek te brengen aan de dolfijnen of je kan heerlijk genieten op het strand.

Dag 17

Geniet van nog een heerlijke dag aan de Indische Oceaan.

Dag 18

Het is de laatste dag. Wij brengen je naar het internationale vliegveld van Zanzibar voor de terugreis.

 

Prijsindicatie: € 3088,- pp.

Meer weten? Neem contact met ons op!

 

Onze reizen

12-daagse budgetreis Tanzania

12 dagen Tanzania voor een aantrekkelijke prijs

Tailor made - stel je reis samen

Bij Nuacas kun je je reis in Tanzania zelf samenstellen.

Cultuur-natuur-zon en zee

Cultuur-natuur-zon en zee: de mogelijkheden in Tanzania

Combinatiereis

Combineer jou reis naar Tanzania met vrijwilligerswerk of een workshop ...

Self-drive West Tanzania

Geniet zorgeloos van het rijden door het mooie Tanzania!

Ervaar Tanzania van binnenuit

We kennen allemaal Africa van verhalen over natuur en safari’s. Deze aspecten aan Africa zijn prachtig en het bezoeken waard, maar er is een andere kant. Kom met Nuacas naar Sengerema en beleef Africa van binnenuit: ontmoet de mensen en maak kennis met de cultuur, gerechten en gebruiken…

Contact us

Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)
+255 763 779 544 (TZ)
+31 623 747 767 (NL)

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief