Choose language
nl us

Goed nieuws; uitbreiding op komst!!

Goed nieuws; uitbreiding op komst!

Van onze B&B wel te verstaan.

We zijn aan het begin van dit jaar begonnen met het bouwen van 5 nieuwe huisjes naast de B&B van Nuacas in Sengerema.

We hebben bouwtekeningen gemaakt en Regina is daarmee naar de stad geweest om er een officiële tekening van te laten maken, zodat het geregistreerd kon worden.

Ondertussen is het fundament klaar van 21 bij 9 meter. Het is een enorm werk geweest voor gemiddeld 15 werklui onder aanvoering van Eze. Eze kennen we nog van de bouw van onze B&B. Overigens is het hele bouwproces fascinerend om mee te maken: wel of geen regen, wel of geen kruiwagen: het bouwen gaat door. Enorme stenen worden op een soort draagbaar door de modder naar achter ons huis gebracht. Ze worden gestapeld in rijen waar later dan de muren op komen te staan. Daar waar de kamers komen worden vervolgens ook grote stenen in gestapeld. Het geheel wordt verder gevuld met cement en kleinere stenen. Zonder disrespect lijkt het op het bouwen van een kasteel van vroeger tijden. We hebben in januari ook nog veel regen gehad waardoor de hele boel soms blank stond. Maar Eze zag dit gelukkig helemaal niet als een probleem: als aannemer maakt hij dit vaker mee. Hij heeft overigens een deel van het jaar geen werk hoewel er in Sengerema en omliggende dorpen veel wordt gebouwd. We komen er niet goed achter waarom Eze niet meer werk heeft. Wat we wel weten in dat hij kundig is met zijn mannen erg zijn best doet voor ons. Daarnaast betalen we hem natuurlijk op tijd. Dat kan waarschijnlijk niet van iedereen gezegd worden want je ziet ook huizen die al langer niet af zijn.

Ondertussen hebben wij ook nog een mooie lokale bank gekocht. Mooi blauw is niet lelijk. Zeker niet met de plompenbladen op de achtergrond.

Hoe dan ook; het bouwen gaat lekker. In mei gaan we vlot verder met het opzetten de muren. We moeten nog een stroomplan maken en nadenken over hoe we de veranda’s van de verschillende huisjes maken. Tegenwoordig zijn de zaagmachines in Sengerema ook verbetert want meerder restaurants hebben van die leuke schuine hekjes. Dat willen wij ook graag.

Nu wij tot 15 mei in Nederland zijn, is Eze bezig met de toegangspoort van onze speeltuin. Daarover wat meer in het vervolg verhaaltje. We moeten de dingen ook niet door elkaar gaan halen. Want Nuacas doet meer dan gasten ontvangen. Gasten die overigens vaak met ons meedenken over onze uitdagingen en zo persoonlijk betrokken raken bij ons project en de mensen van het dorp Sengerema.

Bouwtekening Bouwtekening

Recente artikelen

Goed nieuws; uitbreiding op komst!!

Van onze B&B wel te verstaan. We zijn aan het…

Op bezoek bij...

De eerste keer gaan we op bezoek bij Regina Deus…

Met Nuacas op avontuur

Het ultieme vakantiegevoel is voor iedereen wat…

Blogartikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ervaar Tanzania van binnenuit

We kennen allemaal Africa van verhalen over natuur en safari’s. Deze aspecten aan Africa zijn prachtig en het bezoeken waard, maar er is een andere kant. Kom met Nuacas naar Sengerema en beleef Africa van binnenuit: ontmoet de mensen en maak kennis met de cultuur, gerechten en gebruiken…

Contact us

Igogo B, Sengerema (TZ)
Bartlehiem 53, Wyns (NL)
+255 763 779 544 (TZ)
+31 623 747 767 (NL)

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief